lthjrtatguidadig.blogg.se

Kuriosa om mig; Jag älskar historia så därför känns det extra mäktigt att jag blev döpt till namnet Petra! Visste du att Petra betyder sten på grekiska? Och att Petra även är en stad i Jordanien, som sedan 2007 räknas till ett av jordens 7 underverk? Petra är med andra ord ett mäktigt namn, och jag bär det med stolhet och glädje! Jag kommer från Norrland och är bosatt i huvudstaden. Att följa mitt hjärta är lika viktigt för mig som att andas. Att få bo på en plats där jag får massor med inspiration likaså! Tänk vad härligt att bli fylld av kärlek bara genom att gå ut genom dörren! Det är vad Stockholm gör med mig! Något annat som gör mig glad är att kommunicera och inspirera genom det skrivna ordet! Så en dag i juli 2015 slog jag två flugor i en smäll, och startade bloggen låt hjärtat guida dig. Jag har även funnit glädjen i instagram. Följ mig på: PeTHra9

På besök Järna

Kategori: Allmänt

 
Godaste lunchen i gott sällskap 
 
 
Selfie är obligatoriskt
 
 
Gillar mina jeans!
 
 
Vi hörs ikväll

The true colors shining trough

Kategori: Allmänt

 
Här kommer verkligen mitt nya läppstift till sin rätt. Lovley! (Plutar extra mycket med läpparna också. Fniss)
 
 
Sprallig böna på väg till Söder! En söderböna helt enkelt!
 
  
Gillar foton tagna i profil. Här på mitt Hostel. I Love it! Väldigt centralt, rimligt och mysigt. Bara ett stenkast från Söder och belägen i Gamla stan! Perfection!
 
 
Spjuver, glader, sprallis! Fatta hur mycket olika platser och miljöer påverkar och formar människans energi och livsglöd? Jag känner väldigt stor skillnad i min kropp och själ beroende på vart jag befinner mig! Det kan jag skriva i sten. Här är jag som nämnt inkvarterad på mitt Hostel och på G för lite kvällsmat på favofiket! 

Just nu någonstans i Stockholm

Kategori: Allmänt

 
Lugnet inuti när man ser det här...
 
 
Värmen som sprider sig i mitt hjärta..
 
 
Jag känner mig hemma här. Jag trodde aldrig Stockholm skulle vinna mitt hjärta. Aldrig. Så mycket fördomar och förutfattade meningar som jag har haft om vår huvudstad som jag fått omvärdera. Härlig känsla att kunna ändra uppfattning. Jag har haft så fel hela mitt liv. 2009/10 började Stockholm flörta med mig och jag gav henne en ärlig chans 2010 och flyttade hit. Det var två väldigt vackra och samtidigt tuffa år. Det har jag skrivit lite om i tidigare inlägg. 2012 separerades vi på grund av bostadsbrist och mitt hjärta har aldrig läkt från uppbrottet. Jag saknar henne. Jag vill tillbaka. Jag behöver henne. Vi får se vad som sker nu men jag har lagt korten på bordet. Stockholm vet vad jag vill. Nu ska vi fixa  jobb och bostad och så flyttar jag hit. Så känns det nu. Jag är kär i Stockholm. Jag hoppas kärleken är ömsesidig (och ja, det är metaforiskt förklarat så det handlar inte om en romantisk kärlek) Samtidigt är det så fint att bo i min hemstad nära min familj. Dilemma för vågtjejen detta. He,he. Måste bara le mitt i all smärta och ovisshet. Det bästa vore att ha kvar min lägenhet i Övik och låta Stockholm ge mig en ny chans. Jag har ju chans på lägenhet då jag har bra med poäng och kötid hos Einar Mattsson. Lets bring it! 
 
 
 Äta bör man.
 
 
Så här kommer jag sitta många gånger denna vecka. Även med lap topen framme och putsa på mitt CV, personliga brev och söka jobb! Spännande! Tipsa mig gärna om roliga jobb i Stockholm! Jag är klar och öppen för nya utmaningar och äventyr!