lthjrtatguidadig.blogg.se

Kuriosa om mig; Jag älskar historia så därför känns det extra mäktigt att jag blev döpt till namnet Petra! Visste du att Petra betyder sten på grekiska? Och att Petra även är en stad i Jordanien, som sedan 2007 räknas till ett av jordens 7 underverk? Petra är med andra ord ett mäktigt namn, och jag bär det med stolhet och glädje! Jag kommer från Norrland och är bosatt i huvudstaden. Att följa mitt hjärta är lika viktigt för mig som att andas. Att få bo på en plats där jag får massor med inspiration likaså! Tänk vad härligt att bli fylld av kärlek bara genom att gå ut genom dörren! Det är vad Stockholm gör med mig! Något annat som gör mig glad är att kommunicera och inspirera genom det skrivna ordet! Så en dag i juli 2015 slog jag två flugor i en smäll, och startade bloggen låt hjärtat guida dig. Jag har även funnit glädjen i instagram. Följ mig på: PeTHra9

MorningGlory

Kategori: Allmänt

 
Obligatoriskt!
 
 
Att äntligen få vakna upp till solen...
 
 
...och känna hennes värmande strålar som når mig genom morgondiset. Solen så stor som hjärtat till ett lejon! Och på tal om astrologi så är det fullmåne idag. Fullmånen står för avslut och att något kulminerar. För er som tycker att astrologi är spännande, så kan jag tipsa om tidningarna Amelia och Damernas Värld. Idag får du veta inom vilket område i livet som fullmånen påverkar just dig.
 
 
Götgatan och himlen ovan iklädd coola, puffiga moln! Likt små sockervadd!
 
 
Ett urmysigt fik på Skanstull. Så pittoreskt och Franskt liksom. Återigen, så internationellt här i byn! I love it! 
 
 
Ett namn att lägga på minnet. Bara se på bröden! Tänk dig nu doften av nybakt. Bröd som ännu är varma, smör som smälter. En rivig ostskiva eller två och en kopp nybryggt, starkt kaffe! Vattnas det inte lite i munnen kanske? 
 
 
Solen som vilar tryggt på molnen. Så vackert! Och nu ska jag PW vidare längs med vattnet och inandas havsbris av salt!  Sen blir det dusch, piff och nya äventyr!
 
So stay tuned!

Jag vill bo i Stockholm

Kategori: Allmänt

 
Mitt hjärta tillhör Stockholm...
 
 
I denna stad började min pånyttfödelse. Långsamt började jag våga visa mina själasår mer öppet, och en villighet att läka ut växte sig allt starkare. Jag lät mina höga murar av rädsla och ångest brytas ner för att släppa in det mitt hjärta skrek efter. Självkärlek. Jag mötte likasinnade här. Vi förenades i en djup, själslig smärta och i sökandet efter en djupare mening. Åren här blev början på nya, varma vänskapsrelationer som varit och är väldigt viktiga och värdefulla för mig.
 
 
Min konstnärssjäl började äntligen blomma ut. Söder blev min oas i kaoset, syret som fick mitt hjärta att gå från slutet till på glänt. Stockholm gav min själ det bränsle jag längtat efter så många år. Staden väckte den passionerade människa jag är född att vara.
 
 
Lycklig! Fri! Inspirerad! Jag har saknat Stockholm så att det värker i mig. Nu när jag är här förstår jag hur mycket. Bostadsbristen här, och längtan efter ett eget boende blev en av den största anledningarna, till att jag flyttade norrut 2012. Men hjärtat och själen vill helst bo här.
 
 
Ikväll har jag spenderat flera timmar på ett av mina absoluta favoritfik på Söder. Läst igenom min astrologiska prognos och tappat hakan vid flera tillfällen över hur pricksäker den är. Läskigt pricksäker. Seriös astrologi är ett otroligt verktyg för personlig utveckling och andlig växt!
 
 
Några kloka ord ur min astrologiska prognos. Jag är mållös och det händer inte ofta. En magisk afton med magisk läsning kan konstateras. Och jag har sett människor komma och gå. Hört språk som spanska, engelska, norska och svenska. Insupit och njutit varje minut av atmosfären och min egentid! Så tacksam! Så fylld av sorg, glädje, inspiration och kärlek. Hopp om framtiden och en klar insikt i att jag vill tillbaka till staden i mitt hjärta.

Avskedsfikat

Kategori: Allmänt

 
Sista mysfikan med mamma på vår gemensamma semester. Espresso house på Drottninggatan är urmysigt precis vid ingången. Längre in i lokalen är det alldeles för stojigt och stökigt för min smak. Jag gillar att en kan prata i lugn och ro, utan att grannarna hör allt en pratar om. Integritet liksom.
 
 
Se vad inbjudande! Och kolla taklampan! Renhorn får ju en Norrlänning att känna sig extra hemma!
 
 
Vi slog till på varsin varmrostad creme cheesebagel och kokkaffe. Gott! I eftermiddag ska jag träffa två av mina goa Stockholmsvänner så det blir två fikor till på mig! Lär ju vara koffeinkickad i kväll. Och fylld av värme och tjärlek! Lovley!