lthjrtatguidadig.blogg.se

Kuriosa om mig; Jag älskar historia så därför känns det extra mäktigt att jag blev döpt till namnet Petra! Visste du att Petra betyder sten på grekiska? Och att Petra även är en stad i Jordanien, som sedan 2007 räknas till ett av jordens 7 underverk? Petra är med andra ord ett mäktigt namn, och jag bär det med stolhet och glädje! Jag kommer från Norrland och är bosatt i huvudstaden. Att följa mitt hjärta är lika viktigt för mig som att andas. Att få bo på en plats där jag får massor med inspiration likaså! Tänk vad härligt att bli fylld av kärlek bara genom att gå ut genom dörren! Det är vad Stockholm gör med mig! Något annat som gör mig glad är att kommunicera och inspirera genom det skrivna ordet! Så en dag i juli 2015 slog jag två flugor i en smäll, och startade bloggen låt hjärtat guida dig. Jag har även funnit glädjen i instagram. Följ mig på: PeTHra9

Mammas magiska bröd:

Kategori: Allmänt

Här kommer receptet på min mammas limpor. Jag är uppväxt på det här brödet men det bakades bara ibland. Så när mamma väl bakade loss var det som att komma till brödhimlen. Magiskt gott! Testa! Testa! 
 
50 g jäst
5 dl kallt vatten 
2 ägg 
2 dl farinsocker 
1/2 msk salt
Ca: 1 kg rågsikt
 
Snör ihop ingredienserna och låt degen jäsa under fuktig bakhanduk i 4 timmar.  Fördela degen i 3 aluminiumformar och skjutsa in limporna i ugnen i 30 minuter på 175 grader. Pensla med vatten när limporna är färdiggräddade. Sen är det bara att mumsa loss! Jag älskar att äta brödet med bregott, ost och gurka. Åh, det vattnas i munnen bara jag tänker på det! Ha,ha! Mums!
 
Kommentera inlägget här: