lthjrtatguidadig.blogg.se

Kuriosa om mig; Jag älskar historia så därför känns det extra mäktigt att jag blev döpt till namnet Petra! Visste du att Petra betyder sten på grekiska? Och att Petra även är en stad i Jordanien, som sedan 2007 räknas till ett av jordens 7 underverk? Petra är med andra ord ett mäktigt namn, och jag bär det med stolhet och glädje! Jag kommer från Norrland och är bosatt i huvudstaden. Att följa mitt hjärta är lika viktigt för mig som att andas. Att få bo på en plats där jag får massor med inspiration likaså! Tänk vad härligt att bli fylld av kärlek bara genom att gå ut genom dörren! Det är vad Stockholm gör med mig! Något annat som gör mig glad är att kommunicera och inspirera genom det skrivna ordet! Så en dag i juli 2015 slog jag två flugor i en smäll, och startade bloggen låt hjärtat guida dig. Jag har även funnit glädjen i instagram. Följ mig på: PeTHra9

Tre av mina favoritegenskaper:

Kategori: Allmänt

1. Jag är en överlevare och evig optimist. För att ta en annorlunda liknelse så är jag lite som en ungbjörk på fjället. Seglivad som få! Jag må snubbla och falla och det kan synas utifrån som att jag är en slagen hjälte. Men jag reser mig alltid upp. Jag går inte av. Jag knäcks inte itu. Jag böjs av livets motgångar. Jag härdas och likt ungbjörken på fjället fortsätter jag att växa och tar nya riktningar. Det finns en grundinställning inuti mig,om att jag vill finna lösningar när jag stöter på patrull. Jag kan hamna i svackor av apati och uppgivenhet först, vilja ge upp, men mitt jävla anamma och min vilja att komma och över mina hinder, får mig att fortsätta ta ett steg vidare.
 
 
 2. Min humor och självdistans. Det är bland annat dessa egenskaper som är anledningen till att jag är vid liv idag. Att kunna se det ljusa och komiska mitt i allt mörker är en av mina största och bästa styrkor. Min humor och timing har hjälpt både mig själv och de runt mig i ljus och kärlek. Det känns fint!
 
 
3. Koordinatorn. Jag älskar att organisera och strukturera upp saker. Som liten lekte jag ofta kontor och satt där med min miniräknare,  papper och penna och "jobbade". Andra ord på denna styrka är spindeln i nätet, fixaren, drivet, idésprutan. Att på löpande band kryssa av saker på en todo-lista är en av de skönaste känslorna jag vet om! Ordning och reda och struktur gör mig harmonisk. Samtidigt måste det finnas frihet och flexibilitet inbakat för att dessa egenskaper ska komma till sin rätt.
 
Vad är dina tre favoritegenskaper?
Kommentera inlägget här: