lthjrtatguidadig.blogg.se

Kuriosa om mig; Jag älskar historia så därför känns det extra mäktigt att jag blev döpt till namnet Petra! Visste du att Petra betyder sten på grekiska? Och att Petra även är en stad i Jordanien, som sedan 2007 räknas till ett av jordens 7 underverk? Petra är med andra ord ett mäktigt namn, och jag bär det med stolhet och glädje! Jag kommer från Norrland och är bosatt i huvudstaden. Att följa mitt hjärta är lika viktigt för mig som att andas. Att få bo på en plats där jag får massor med inspiration likaså! Tänk vad härligt att bli fylld av kärlek bara genom att gå ut genom dörren! Det är vad Stockholm gör med mig! Något annat som gör mig glad är att kommunicera och inspirera genom det skrivna ordet! Så en dag i juli 2015 slog jag två flugor i en smäll, och startade bloggen låt hjärtat guida dig. Jag har även funnit glädjen i instagram. Följ mig på: PeTHra9

Viktigare än någonsin:

Kategori: Allmänt

I dessa mörka tider med allt som händer i världen och i vårt samhälle så är det viktigare än NÅGONSIN att inte fastna i rädslans grepp. Tänker jag. Så jag läser bara huvudrubriker i tidningar numer och det är ett extremt genomtänkt beslut. Jag läser ytligt för att jag vill hålla en generell uppdatering kring världen och vad som händer. För att veta vart jag kan skicka ljus och kärlek. Jag vill inte gotta ner mig eller falla i fällan av att uppslukas av rädsla och mörker och terror. Det vill nämligen de mörka krafterna. Dem växer sig starkare och större av vår rädsla.
 
 
 
Så. Jag väljer ljuset, kärleken och healing för jorden, kung och fosterland! Jag tänker att vi kan påverka positivt, genom att NOTERA mörkret och terrorn, men VÄLJA att hålla oss i ljuset. Att inte älta det som händer med grannen och arbetskamrater. Avbryt samtalet med något positivt och kärleksfullt. Bryt den onda cirkeln av att föda rädslan. Fokusera hellre på allt gott vi kan åstadkomma. Det betyder INTE att vi inte ska SE eller AGERA obrydd för det mörka i samhället. Det betyder att acceptera att mörker tyvärr händer och vi kan inte kontrollera andras handlingar. Det är bara att ta fram historieböckerna för att påminna oss om detta faktum. Men VI KAN göra gott i det mörka. Omtanke för varandra. Sprid kärlek och värme. Välj att prata om kärlek och det vi mår bra av. Gör en god gärning! Starta en insamling eller tänd ett ljus i kyrkan och sänd er kärlek och empati. Och låt oss förlåta. Oss själva, våra vänner, kollegor, familjer, släkter, mänskligheten. Allt börjar i det lilla och så sprider sig ljuset ut i världen. Där väljer jag att försöka lägga mitt fokus för det känns viktigare än någonsin! För mig! För oss! (Note to self: Jag kanske skulle haft bli präst? ☺ 💖 )
 
Choose love!
Kommentera inlägget här: